miért kívánjuk a káros ételeket

Okkal tehetjük fel a kérdést, hogy ha káros egy étel, akkor ugyan miért kívánjuk?

Miért ösztönöz mégis a testünk arra, hogy megegyük a zsírban tocsogó vagy éppen nagyon cukros ételeket, mikor tudjuk, hogy amellett, hogy hízlalnak, különböző betegségekhez is vezethet a túlzott fogyasztásuk?

A túl sok zsíros étel, az elhízás, magas koleszterinhez, szívbetegségekhez vezet, a túl sok cukor pedig növeli a cukorbetegség, szívinfarktus veszélyét. Az egészségünk és az alakunk szempontjából sem megfelelő ezekből túl sokat fogyasztani, mégis kívánjuk.

Miért kívánjuk a cukros, zsíros ételeket?

Mert ma is úgy működik a testünk, ahogy az őseinké működött. Az ősemberek minden nap harcoltak az életben maradásért. Meg kellett küzdeniük minden falat élelemért, így kialakult bennük, hogy ha valami cukrosat, zsírosat esznek az jó, mert sok kalóriát tartalmaz, amire szükségük van az életben maradáshoz. Mert hát nem tudták, hogy mikor lesz alkalmuk újra enni, így a plusz kalória az életüket menthette meg.
Ez a mai napig belénk van programozva és ösztönösen vágyunk a kalóriadús ételekre.

Az ő esetükben ez az életüket mentette meg. A mi esetünkben viszont egészen másképp néz ki a dolog, ugyanis, míg nekik ritkán volt erre alakalmuk, addig mi bármikor ehetünk, amikor akarunk. Csak bemegyünk a legközelebbi boltba és levesszük a polcról a kinézett élelmiszert, vagy elugrunk a közeli gyorsétterembe. Az emberek túlzásokba esnek éppen azért, mert korlátlanul fogyaszthatnak bármit, amit csak megkívánnak. Nincs akadály, nem kell megküzdeni érte senkivel, ahogy az őseinknek kellett minden falatért. És mivel a génjeinkben van, hogy vágyjunk a kalóriadús ételekre, így erőszeretettel fogyasszuk is őket.

Éppen ezért van olyan sok elhízott és különböző betegségekkel küzdő ember.

Ha oda szeretnél figyelni az egészségedre, le szeretnél fogyni és formálni az alakod, akkor minimalizálnod kell ezeket a kalóriadús ételeket, és egészségesen kell étkezned. Több rostos ételt, tiszta vizet, fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanod.

Az egészséges fogyáshoz mindenképp tarts be pár fontos szabályt, hogy elkerüld a visszahízást, a jojó effektust, és kezdj el folyamatosan mozgást vinni az életedbe.

error: Védett tartalom!
30 kg fogyásom 8 kedvenc receptje

AJÁNDÉK RECEPTGYŰJTEMÉNY
30 kg fogyásom kedvenc receptjei - Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.