A belső comb edzésére érdemes különösen odafigyelni, ugyanis ezt a területet valamivel nehezebb leedzeni, mint a többi izmot.
Sok nő szeretné ezt a területet vékonyítani, mint az esztétika, mint a combok összeérése következtében kialakult kellemetlen kidörzsölt bőr érzete miatt.

a belső comb edzése

Ehhez közvetlenül a belső combot megcélzó gyakorlatok végzésére van szükség, azaz a combközelítő izmokra kell dolgozni. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen izmok is dolgoznak az éppen végzett gyakorlat közben.

Combközelítő izmok:

Fentről lefelé haladva:

  • Fésűizom:

Lapos, kicsi izom, ami a belső comb felső részén helyezkedik el. Rögzített medencénél a combot közelíti és részben kifelé fordítja.

  • Rövid combközelítő izom:

Alulról érinti a fésűizmot. Rögzített medencénél a combot közelíti, rögzített comb esetén a medencét előre húzza, a csípőízületet hajlítja.

  • Hosszú combközelítő izom:

A lábszárat oldal irányba mozgatja, rögzített medence mellett a combot közelíti.

  • Nagy combközelítő izom:

A legerősebb, leghosszabb és legszélesebb izom. Rögzített medencénél a combot közelíti, rögzített combnál pedig a medencét hajlítja.

  • Karcsúizom:

Vékony, hosszú izom a comb belső oldalán. Rögzített medencénél a combot közelíti, részt vesz a térdízület hajlításában is, valamint rögzített lábszár mellett a medencét előre húzza, a csípőízületet hajlítja.

A combközelítő izmok a comb hajlító- és feszítőizmai között helyezkednek el és a távolított combjainkat közelítik egymáshoz. A belső comb edzésére különösen oda kell figyelni, ugyanis ez az a terület, ahol nők esetében szívesen raktározódik a zsír. Éppen ezért alapos erősítést és nyújtást igényel ez a terület.

Ha formás combokra vágysz, akkor a belső comb edzése mellett a táplálkozásra is oda kell figyelned!

Ugyanis a célzott belső comb gyakorlatok gyönyörűen formálják az izmot, a diéta pedig csökkenti a fölötte elhelyezkedő zsírt. Így a táplálkozás és az edzés kéz a kézben jár, ha formás combokat szeretnél elérni.

a belső comb edzése gyakorlatok

A belső comb edzésére szolgáló legjobb gyakorlatok

Combközelítő gép

Ha konditeremben edzel, akkor a combközelítő gép nagyszerű a belső comb edzésére.
A gyakorlat végzése közben a hátad legyen mindig egyenes, megfelelően állítsd be a súlyt, mindig okozzon kihívást, de helyesen és sérülésmentesen tudd végigcsinálni a gyakorlatot.

Combközelítés labdával

Feküdj hanyatt a talajon vagy ülj le egy székre egyenes háttal, és tedd a labdát a két térded közé. Szorítsd össze a labdát jó erősen, majd engedd ki.
Végezheted ezt a gyakorlatot kitartott állapotban is, amikor X ideig szorítva tartod a labdát és csak utána engeded ki.

Guggolás széles terpeszben

Állj széles terpeszbe, a lábfejeid kifelé nézzenek. Egyenes háttal guggolj le, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ha súlyzóval végzed a gyakorlatot, elől tartsd a súlyzót a két combod között.

Széles guggolás lábujjhegyen

Gyönyörűen formálhatod a belső combodat, ha széles terpeszben guggolsz egyenes háttal, lábfejeid kifelé nézve, közben pedig végig lábújhegyen tartod magad.
Végezheted úgy is a gyakorlatot, hogy egyszerre csak az egyik lábad tartod lábújhegyen, majd lábcsere.

Lábemelés oldalfekvésben

Feküdj az oldaladra, nyújtsd ki az alul lévő lábadat, a felül lévőt pedig hajlítsd be a tested előtt és támaszd meg. Nyújtott lábbal emeld meg az alul lévő lábadat, majd engedd vissza.
Ezt a gyakorlatot úgy is végezheted, hogy a felül lévő lábad nem elől, hanem hátul, a combod mögött támasztod meg.
Nehezítsd a gyakorlatot lábsúllyal.

Oldal guggolás

A kiinduló helyzet ugyan úgy terpesz, kifelé néző lábfejek és egyenes hát. Viszont most csak az egyik lábaddal hajlítasz és guggolsz le, a másik lábad nyújtva marad.
Végezheted ezt a gyakorlatot kilépve is, amikor álló helyzetből indulsz, és oldalra kilépve széles terpeszben guggolsz le az egyik lábaddal.

Ne feledd, a formás lábakhoz a belső comb edzés mellett a táplálkozásra is oda kell figyelned, hiszen a zsír nem fog eltűnni a makacs belső combról kizárólag az edzéstől. A zsírégetés a konyhában kezdődik, a tested, izmaid formálása pedig az edzések által válik egyre kidolgozottabbá.

Hatékony otthoni edzésprogramokat ITT találsz!

error: Védett tartalom!
iratkozz fel

AJÁNDÉK OTTHONI EDZÉSVIDEÓ + RECEPTGYŰJTEMÉNY


Rövid és hatékony 20 perces alakformáló edzésvideó + Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel, majd 2. e-mailben hamarosan az edzésvideó is. :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.