van különbség kalória és kalória között bejegyzés képe

Joggal kérdezhetjük, hogy 1500 kalória egészséges élelmiszerekből és 1500 kalória gyorséttermi, cukros, zsíros ételekből bevitt kalóriák között, szigorúan fogyás szempontjából van e különbség?

Ha kizárólag csak a fogyást tekintjük, akkor nincs különbség.

De ha az egészségünket és a napi energia szintünket tekintjük, akkor nagyon is hatalmas a különbség!

Én magam ki is próbáltam, 3 napig egészségtelenül ettem.

Zsírosan, cukrosan, hamburgert, pizzát, cukros üdítőt ittam, mint sajnos egy mai átlagember.

Borzalmas volt… Semmi energiám nem volt edzeni. Sokkal hamarabb kifulladtam és nem volt erőm hozzá, kedvem meg még annyira sem. Fáradékony voltam, egyáltalán nem éreztem magam energikusnak, amihez már hozzászoktam az egészséges táplálkozással.

Úgyhogy igen, hatalmas a különbség!

Ha pedig lapos hasat szeretnél, mégannyira fontos a tiszta táplálkozás és a sok víz fogyasztása, mert anélkül, nem tudsz lapos hasat kovácsolni magadra. – Kivéve a szerencsés genetikával születetteknek, akiknek mindig lapos volt a hasa. – Ne őket vedd alapul, ha neked nem az, hanem tegyél ellene! Táplálkozz egészségesen, mozogj és igyál sokat!

Fontos az egészséges táplálkozás, hogy megfelelő antioxidáns, ásványi anyag, vitamin és rost kerüljön a szervezetedbe a nap folyamán. Éppen ezért fogyassz jó minőségű fehérjét, szénhidrátot és jó zsírokat!

Ha nem is 100%-ban, de 80%-ban odafigyelsz a táplálkozásodra, akkor sokkal energikusabb leszel, megszűnik a puffadás, javul az emésztésed, gyorsabb lesz az anyagcseréd, jobb lesz a hangulatod, a közérzeted és jobban is fogsz aludni.

Ha pedig ezt a mondjuk 1500 kalóriát nem megfelelő forrásból viszed be, például cukros üdítőkből, feldolgozott élelmiszerekből, gyorséttermi ételekből… stb., – és hozzá teszem, 1500 kalóriát nagyon kevés mennyiséggel viszel be ilyen ételekből, tehát ha nem számolod könnyedén 3000-4000 kalória is lehet – akkor sokkal fáradékonyabb és kedvetlenebb leszel, rosszul alszol, gyakrabban vagy éhes, emésztési probléma és vitaminhiány is felléphet.

Ha tartani tudod az 1500 kalóriát – ami csak egy példa, mivel mindenkinek más az a napi kalória kerete, amivel ideálisan tud fogyni! – Fogyni fogsz. De, folyton éhes leszel, mert keveset tudsz enni ilyen ételekből, hogy ne lépd túl az 1500 kalóriát.
És mivel ilyen káros élelmiszerekből vitted be a „tápanyagot”, ami mindent csinál, csak nem táplál, könnyen fogysz izomból is, hiszen többek között nem viszel be elég fehérjét a szervezetedbe.
Ha pedig izomból fogysz, akkor a tested nem lesz esztétikus. Hiába fogytál le 50 kg-ra, a testzsír százalékod még mindig magas lesz és előlép a „skinny fat” állapot, tehát, hogy vékony vagy mégis zsíros.

Fogyni nem könnyű, főleg azért, mert arra vágyunk hogy minél kevesebb dologról mondjunk le a diéta alatt vagy éppen semmiről. Egy átlag diétázó, már sok módszert kipróbált és sok esetben nem érti, miért nem megy a fogyás vagy miért hízza vissza, az egyes fogyokúra alatt nehezen leadott kilókat.

Úgyhogy végezetül inkább próbálj meg legalább 80%-ban egészségesen táplálkozni és mozogni. Így leszel egészséges, energikus és így érhetsz el egy olyan alakot, amivel már te is meg leszel elégedve! Ugyanis mi magunk vagyunk a legnagyobb kritikusunk, nem igaz? 🙂

error: Védett tartalom!
jámbor brigitta fitness edző kép

Ajándék Átmozgató Edzésért
és Fogyás Tippekért Iratkozz Fel!

Teljes Testes Alakformálás és Szuper Tippek Fogyáshoz!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és küldöm az ajándék Teljes Testes Átmozgató Edzést és E-mail-ekben írom a Fogyókúrás Tanácsokat!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail az Átmozgató Edzéssel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.