Nem könnyű egyik pillanatról a másikra beépíteni a mozgást az életedbe. Hogyha eddig nem volt az életed része, nem valószínű, hogy hirtelen égető vágyat fogsz érezni, hogy mától minden nap lemenj a konditerembe, kimenj futni, vagy otthon eddz egy jót. A mozgás iránti szeretet és az edzés utáni vágy ritkán történik ilyen gyorsan.  Ha kezdő vagy ez is egy folyamat.

Először ne ugorj fejest és ne akarj heti hatszor edzeni 2 órát, hanem kezd csak heti háromszor fél órával, vagy naponta mozogj tíz percet. Kezd kicsiben, a lényeg, hogy ne legyen annyira megerőltető, hogy idő előtt abbahagyd.

Kis célokat tűzz ki. A célok elérhetőek legyenek és rövidtávúak, ne akarj azonnal versenyt nyerni! Legyen egy terved, mondjuk vegyük példának, hogy eldöntötted, hogy minden második nap tornázol otthon tíz percet. Ez egy tartható dolog, tíz perce mindenkinek van. A választott torna, ne legyen túl megterhelő, de okozzon kihívást (sikerélményt). Így ezek teljesítésével egyre jobban fogod érezni magad, mert tettél valamit a célod eléréséért! Valamint a torna legyen számodra élvezetes. Fontos, hogy olyan mozgást válassz, amit élvezel.

Ne érezd magad rosszul, ha kihagytál egy napot. Megesik! De ne is sumákolj el még többet. Tartsd magad ahhoz, amit elterveztél. Ne hagyd, hogy kiess a ritmusból!

Fokozatosan növeld az edzés intenzitását és időtartamát. Így fokozatosan szoksz hozzá a mozgáshoz és lesz az életed része, valamint nem sokkolod vele a szervezeted, így egészséges is! Az előző példát követve több úton is elindulhatunk. Például innentől edz minden nap vagy minden hétköznap tíz percet vagy minden második nap tíz perc helyett tornázz tizenöt-húsz percet.

Légy türelmes, ne akarj azonnal maratonokat futni és ne akarj két hét alatt kidolgozott szálkás izmokat. Adj időt magadnak. Kis célok alapján haladj előre, vedd észre és becsüld az elért célokat, a tested pozitív változásait, de legyenek hosszú távú céljaid is, hogy tudd merre tartasz!

A mozgás legyen rendszeres, törekedj mindig ugyan azokon a napokon és időpontokban edzeni. Ezáltal egy szokás alakul ki, ami beépül az életedbe, és ami egy idő után hiányozni fog, így sosem hagyod abba. 🙂

Ismerd a testakat típusod, az alakod eredményes formálásához, valamint körte vagy alma alkatként is odafigyeléssel és célzott edzéssel alakíthatod a testedet.

És a cél eléréséhez egy-két tipp:
– Legyen egy személy vagy közösség, aki motivál és példát mutat
– Képzeld el a célt, lásd magad előtt
– Hidd el, hogy képes vagy rá!

Táplálkozási + Kezdő Edzésprogram egyben:

error: Védett tartalom!
30 kg fogyásom 8 kedvenc receptje

AJÁNDÉK RECEPTGYŰJTEMÉNY
30 kg fogyásom kedvenc receptjei - Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.