10 +1 szabály a tartós fogyáshoz

A tartós fogyásnak sok szabálya van, amit be kell tartani ahhoz, hogy egészségesen és egyenletesen fogyj visszahízás nélkül.
Összegyűjtöttem neked 10 +1 szabályt, amire mindenképp figyelj oda a táplálkozásodban!

1. Ne akarj 2 nap alatt lefogyni!

Ne akarj pillanatok alatt lefogyni, mert a gyors fogyás sosem lesz tartós és az eredménnyel sem leszel megelégedve.
Ha gyorsan fogysz, akkor a zsír mellett rengeteg izmot is veszítesz, aminek következtében a továbbra is magas testzsír százalék miatt nem fogsz jól kinézni, a bőröd lógni fog és az egészséged is rámehet.
Tehát ne siess, lassan, de biztosan!

2. „Reggelizz úgy, mint egy király”

A reggeli legyen a legbőségesebb étkezésed, ekkor van a legnagyobb szükség az energiára!
Élvezd a reggelit, add meg a módját! Ha minőségi reggelit eszel, és ilyenkor kielégíted a vágyaidat, például édesebb, szénhidrátosabb – persze szigorúan minőségi alapanyagokból készült – ételekkel, akkor később sem vágysz majd úgy a csalásra.
Gondolok itt egy jó mogyoróvajas zabpalacsintára, kakaós zabsüteményre vagy bármi olyanra, ami örömet okoz, de vacsorára már nem engedheted meg magadnak.

3. „Ebédelj úgy, mint egy polgár”

Ahogy haladunk a nap folyamán egyre kisebbek az adagok, hiszen egyre kevesebb energiára van szükséged a hátralévő napra, ezért is fontos egy megfelelő értendet összeállítani, ami szem előtt tartja a célodat.

4. „Vacsorázz úgy, mint egy koldus”

A vacsora mindig a legkönnyedebb étkezés, erre kell a legjobban odafigyelni, hiszen este már nincs szükséged annyi energiára. Ilyenkor különösen figyelj oda, hogy ne edd túl magad, ne terheld túl a gyomrodat. Persze ez érvényes a többi étkezésre is.

5. Könnyed tízódai és uzsonna

Egyél többször keveset, ne éheztesd ki a szervezeted. A kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos, így egyél nap közben is valami könnyed tízórait és uzsonnát.

6. Ne koplalj!

Ha nem eszel, az nem vezet célra. Ahogy az első pontban is írtam, ne akarj egyik napról a másikra lefogyni, adj időt magadnak és a testednek. Éppen ezért táplálkozz helyesen és ne éheztesd magad! Ha koplalsz, sosem fogsz elérni tartós fogyást! Az egyenes út a jojó effektushoz!

7. Egyél elég fehérjét!

Hogy szép alakod legyen a fehérje bevitel nagyon fontos! Ügyelj oda rá, hogy minden étkezésed tartalmazzon valamilyen jó minőségű fehérjét!

8. Csökkentsd a szénhidrát és zsír bevitelt!

A szénhidrát és a zsír párosa nem szerencsés. Ha fogyni szeretnél, akkor csökkentened kell mindkettőt, viszont ne egyél túl keveset se!
A szénhidrát az alapvető energiaforrásunk, semmiképp sem szabad drasztikusan lecsökkenteni, ahogy jó zsírra is szüksége van a szervezetednek, csak a mennyiségekre kell nagyon odafigyelni.

9. Kerüld a feldolgozott élelmiszereket!

Igyekezz magad elkészíteni az ételeidet, kerüld többek között az előre elkészített ételeket, gyorséttermeket, péksüteményeket, fehér lisztet, cukros ürítőket és főzz tiszta alapanyagokól.
Az egészséged és a fogyásod szempontjából ez rendkívül fontos!

10. Nincs cukor, fehér liszt, tranzzsírok!

Az ételeid megfelelő alapanyagokból tevődjenek össze!
Fontos a tisztaság, kerülj mindent, ami káros vagy feldolgozott.
Jó szénhidrátokat, jó zsírokat használj és távolról kerüld el a cukrot és mindent, ami cukrot tartalmaz!

+ 1. Sok rost és vitamin!

Fontos a megfelelő vitamin és rostforrás.
Egyél minél több zöldséget és gyümölcsöt, de figyelj oda a gyümölcsök cukor tartalmára!

Tapasztalatból tudom, hogy mikor az ember nagyon le akar fogyni, sokszor ezt a vágyát az egészsége elé hajlamos helyezi. De hidd el, hogy az egészség a legfontosabb, így inkább fogyj lassabban, de egészségesen! Végül is nem mindegy hogy fél év alatt éred el a célodat vagy 1 év alatt?
A lényeg, hogy elérd. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a fél éves verzió koplalással valószínűbb, hogy visszajön, míg az 1 éves verzió tartós lesz.

Az időtáv persze relatív, mert attól függ hány kiló a súlyfelesleged. Az egészséges fogyás átlagosan heti 1 kg, ennél ne akarj gyorsabban fogyni!

Kerüld a „csodaszereket”, mert átverés és figyelj oda a táplálkozásodra, hiszen a fogyás 70 %-a azon múlik. Kezdj el többet mozogni, ugyanis az a maradék 30 %. Egy idő után szokásoddá fog válni a mozgás, ami a fogyásod elérésének és fenntartásának nagy segítője lesz.

Hatékony fogyáshoz és életmódváltáshoz, ajánlom az Életmódváló Program Komplett Csomagot, amiből egy életre mindent megértesz az egészséges életmódról és a fogyásról (Táplálkozás + Edzésprogram egyben):

havi 3-6 kg fogyás az életmódváltó program komplett csomaggal

error: Védett tartalom!
iratkozz fel

AJÁNDÉK OTTHONI EDZÉSVIDEÓ + RECEPTGYŰJTEMÉNY


Rövid és hatékony 20 perces alakformáló edzésvideó + Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel, majd 2. e-mailben hamarosan az edzésvideó is. :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.