
Ínycsiklandozó Mézeskalács, avagy Mézes Zabkalács.
Isteni finom diétás recept, ami lassan felszívódó szénhidráttal és cukor nélkül készült sütemény.
Nagyszerű választás az Ünnepekre, vagy egy kis kényeztetés erejéig.
Hozzávalók:
33 dkg zabpehelyliszt
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
1 dl méz
Édesítőszer (stevia vagy eritrit)
1 db tojás
Elkészítés:
A száraz és a folyékony összetevőket összedolgozzuk és kinyújtjuk 0,5-1 cm vastagra.
Formákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon 10-15 percig sütjük alsó-felső sütésen.
És el is készült a diétás mézeskalács.
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy kell hagyni picit puhulni vagy azonnal fogyasztható?
Ki hogy szereti, ugy bánj vele, mint a hagyományossal. 🙂
Szia! Köszi! Ebből kb hány darab lesz?
Teljeskiörlésű liszttel is jó lehet a recept? Köszönöm a választ ?
Szia!
Más lesz az íze, de igen 🙂
Ez a recept hány főre van megadva?
Köszönöm szépen!
Ez teljesen attól függ ki mennyit eszik, a db attól, hogy mekkorák a formák…. a liszt mennyiségből látod. Ha nagyobb adagot szeretnél, csináld duplán.
Kérdésem lenne, hogy biztos 1 cm vastagra kell nyújtani? nem lesz nagyon vastag? mert a szódabikarbónától még magasodni fog.
Nyújthatod vékonyabbra
Szia,
Eritritből mennyit kell belerakni?
Köszi
Mennyi édesítőszert használsz?
Attól függ milyen édesítőszert használsz, mert más mennyiség kell a por eritritből és a folyékony steviából, valamint ízlés dolga ki mennyire édesen készíti. Kóstold meg a tésztát és az ízlésed alapján édesítsd.