Diétás Diós Bejgli recept, egy igazán fantasztikus tészta, és isteni diós krém.
Élvezd az ünnepi ízeket egy alakbarát változatban!



Hozzávalók:

Tésztához:

400g Zabpehelyliszt
6g Élesztő
1 tojás sárgája
Pici só
50g Édesítőszer
16dkg Kókuszolaj
Egy kevés tej

Dió krémhez:

300g Darált dió
150g Édesítőszer
kb 1,7dl Tej

Elkészítés:

Az összetevőket egy tálban összedolgozzuk, majd összegyúrjuk a tésztát egy golyóvá és folpackba csavarva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémet egy lábosba összekeverjük, összefőzzük.
Ha lejárt a 30perc kivesszük a tésztát és kiterített folpackra helyezzük. Ketté vágjuk és 2 lapot nyújtunk belőle (kicsit nehezebben nyújtható). Majd elfelezzük a krémet és egyenletesen eloszlatjuk a kinyújtott tészta lapokon. Folpack segítségével felcsavarjuk őket, majd tojás sárgájával vékonyan megkenjük és hűtőbe tesszük kb 30 percig, míg meg nem szárad. Ha megszáradt, újra megkenjük tojás sárgájával és ismét hűtőbe tesszük száradni. Ezután tojás fehérjével kenjük meg, és ha ez is megszáradt a hűtőben, 180fokon 40 perc alatt (míg arany barnára nem sül) készre sütjük.

error: Védett tartalom!
30 kg fogyásom 8 kedvenc receptje

AJÁNDÉK RECEPTGYŰJTEMÉNY
30 kg fogyásom kedvenc receptjei - Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.