Diétás Diós Bejgli recept, egy igazán fantasztikus tészta, és isteni diós krém.
Élvezd az ünnepi ízeket egy alakbarát változatban!

Hozzávalók:
Tésztához:
400g Zabpehelyliszt
6g Élesztő
1 tojás sárgája
Pici só
50g Édesítőszer
16dkg Kókuszolaj
Egy kevés tej
Dió krémhez:
300g Darált dió
150g Édesítőszer
kb 1,7dl Tej
Elkészítés:
Az összetevőket egy tálban összedolgozzuk, majd összegyúrjuk a tésztát egy golyóvá és folpackba csavarva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémet egy lábosba összekeverjük, összefőzzük.
Ha lejárt a 30perc kivesszük a tésztát és kiterített folpackra helyezzük. Ketté vágjuk és 2 lapot nyújtunk belőle (kicsit nehezebben nyújtható). Majd elfelezzük a krémet és egyenletesen eloszlatjuk a kinyújtott tészta lapokon. Folpack segítségével felcsavarjuk őket, majd tojás sárgájával vékonyan megkenjük és hűtőbe tesszük kb 30 percig, míg meg nem szárad. Ha megszáradt, újra megkenjük tojás sárgájával és ismét hűtőbe tesszük száradni. Ezután tojás fehérjével kenjük meg, és ha ez is megszáradt a hűtőben, 180fokon 40 perc alatt (míg arany barnára nem sül) készre sütjük.
A kép erről a beigliről készült?
Nem, a weboldalon ahol tudok minőségi képeket használok.
A közösségi médiában már a saját fotóm szerepel a bejgliről.
A 400 grammból mennyi lesz?Érdemes fél adagot csinálni vagy az úgy nagyon kevés?
Köszi?
2 rúd lesz blőle 🙂
Szeretem a bejgliket,nagyon jól néz ki,receptet leírtam,és elkészítem,remélem sikerül,szívből örülök,a receptnek köszönet érte
Egészségedre! 🙂
Szia Brigi! Száraz élesztőt is használhatok?
Szia, igen 🙂
Milyen édesítőszert használjak?
Pl stevia vagy eritrit 🙂