miért hízol vissza az általános fogyókúráktól bejegykés képe

Rengeteg időszakos fogyókúrát találni az interneten, amelynek többsége kimondottan káros, ugyanis ezek a kúrák nagyon alacsony kalóriát tartalmaznak, amivel persze fogysz, de rengeteg izmot is leadsz magadról és sitty-sutty visszahízod az egészet a kúra után, persze kizárólag zsírban.
Sok ilyen diéta teljesen logikátlan is, példának okáért, hallottam már olyanról is, hogy csokit egyél egész nap megadott mennyiségben. Ez teljesen abszurd és abszolút egészségtelen, ahogy az ilyen fogyókúrák többsége.

A divat diéták nem azt akarják, hogy te elérd a célodat, hanem, hogy minél több pénzt legomboljanak rólad és újra meg újra igénybe vedd a szolgáltatásaikat, mivel természetesen vissza is hízod, amit leadtál az ilyen önsanyargatás alatt és folytatódik a kör tovább. Mindenféle csodakapszulával, krémmel vagy csoda kütyüvel csábítanak, ami leolvasztja rólad a zsírt, míg te nyugodtan hátradőlhetsz… Ne dőlj be ezeknek, mert átverés!

Miért hízol vissza a kúrák után?

A testünk nem tud megkülönböztetni egy valódi éhezést egy fogyókúrától.
Ezek a kúrák alatt pedig éhezel, mert nagyon kevés kalória mennyiséget engednek meg.
Ahhoz, hogy megértsd a tested működését, egy kicsit tekintsünk vissza az őseinkhez. Amikor az ősemberek enni akartak, akkor azért meg kellett dolgozniuk. Hosszú ideig volt, hogy éhezniük kellett, mert nem találtak élelmet vagy nem sikerült elejteni egy állatot sem. Nekünk ilyen gondunk nincsen, ha enni akarunk, csak megvesszük a választott ételt a boltban. Viszont az őseinknek bizony volt mikor hosszú ideig, alig volt mit enni és éheztek, a szervezetük pedig alkalmazkodott ehhez, amit mi is örököltünk. Tehát a szervezetünk véd minket: Ha többet eszünk, akkor a szervezetünk a felesleget elraktározza zsírként azokra az időkre, amikor majd éhezni fogunk. Amikor pedig kevesebbet eszünk, ebből a zsírból vagy épp izomból fedezi a szükségletet.

De mi történik, amikor belekezdesz egy időszakos fogyókúrába?

Mivel ezekben a kúrákban nagyon keveset ehetsz, hosszútávon éhezik a szervezeted.
Erre két féleképpen reagál a tested:
1. Arra buzdít, hogy egyél!

Tehát noszogat, hogy vigyél be több tápanyagot és ne éhezz, éppen ezért akarsz ilyenkor többet enni és alakulnak ki a „falás rohamok”.
2. Lelassítja az anyagcseréd!
Ezt azért csinálja, mert tudja, hogy ha ugyan úgy dolgozna, akkor hamar kiürülnének a raktáraid és nem akarja, hogy éhen halj. Ezért az anyagcseréd lassításával eléri, hogy kevesebb kalóriát égess és több időt ad neked, hogy valami élelmet kereshess.

A tested célja, hogy életben tartson! Ő nem tudja, hogy te csak fogyni szeretnél! Éppen ezért ne kezdj időszakos diétába és ne éheztesd magad.

Tartósan és egészségesen úgy tudsz fogyni, ha életmódot váltasz. Így elkerülöd a jojó effektust és nem fogod elveszíteni az izmaidat, amit ezek a kúrák okoznak.

Válts életmódot! Ha egyedül nem megy, akkor segít az Életmódváltó Program és a Mozaik Étrend:

error: Védett tartalom!
edzésvideó

Rövid és hatékony INGYENES 20 perces alakformáló edzésvideó!

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!


Ez a teljes testes edzés tuti belefér a mindennapjaidba, és szépen formálja az alakod!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail az Átmozgató Edzéssel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.