Attól még, hogy nem tartozol a genetikailag szerencsések közé, még lehet lapos hasad. Azt is elárulom hogyan!

lapos has

A lapos has általában genetikai adottság. Minden ember máshol raktároz zsírt, a szerencsések nem a hasukon, ezáltal kevés zsírréteg takarja a kockákat. Ugyanis minden embernek kockás a hasa, csak az ezt fedő zsír mennyisége választja el, hogy ezt mindenki lássa. Ha nem tartozol a szerencsés genetikával megáldottak közé, akkor is elérheted a lapos hasat, de ahhoz bele kell tenned az ehhez szükséges munkát.

Tévedés lenne azt hinni, hogy a felülések számától függ a kockás és lapos has. Ez egy óriási tévhit, amit jó, ha már az elején tisztázunk. Attól, hogy felülésekkel edzed a hasizmodat, még nem fog eltűnni az izom feletti zsír. Ha pedig nem tűnik el, akkor a hasad sem lesz lapos és kockás, hiába épül alatta az izom.

Ahhoz, hogy lapos hasad legyen nem elég hasizom gyakorlatokat végezned. A hasi zsírt végső soron a megfelelő táplálkozással és kardió edzésekkel fogod eltüntetni, míg a felülésekkel az izmot fogod fejleszteni.
A hasizmok könnyen regenerálódó izmok, ezáltal naponta is lehet akár edzeni. Nézzük miből is épülnek fel a has izmai, és mik a feladataik.

Hasizom felépítése

  • Egyenes hasizom

Pántszerűen a mellkas alsó részétől a szeméremcsontig futó több hasú izom.
Feladata: Törzset dönti, törzs stabilizálása, hasprés létrehozása, hasűri nyomást fokozása.

  • Külső ferde hasizom

Az egyenes hasizom két oldalán helyezkedik el, a hasfalat oldalról zárja.
Feladata: A törzset csavarja az ellentétes irányba, törzs stabilizálása, törzset dönti, hasprés létrehozása, hasűri nyomást fokozása.

  • Belső ferde hasizom

Külső ferde hasizomra merőleges, a csípőlapáttól a köldök irányába fut.
Feladata: A külső ferde hasizommal ellentétesen, arra forgatja a törzset, amelyik oldal összehúzódik, valamint a törzs stabilizálása, törzset dönti, hasprés létrehozása, hasűri nyomást fokozása.

  • Haránt hasizom

Harántirányban húzódik a fenti izmok alatt.
Feladata: Törzs stabilizálása és fenntartja a hasüregi nyomást.

  • Ágyéki négyszögizom

Az ágyéki gerinc két oldalán található négyszögletes izom, mely a hasüreget hátulról zárja le.

Ahhoz, hogy megfelelően edzd a hasizmodat nincs szükség különleges eszközökre, amiket a média el akar adni neked. Persze vannak hatékony eszközök, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád nélkülük épp olyan hatékonyan leedzeni a hasizmodat.

A lapos has titka és lépései

A fogyás, alakformálás és zsírvesztés elsősorban attól függ, hogy mit és mennyit eszel. Ha lapos hasat szeretnél, akkor a hasi zsír úgy fog eltűnni, ha odafigyelsz a táplálkozásodra.
Kerüld a cukrot, keményítőt, transzzsírokat és a feldolgozott élelmiszereket, valamint étkezz fehérjedúsan. A fehérje segít a fogyásban, az izmok fejlődésében és megtartásában.

  • Sok folyadék

Az egészséges táplálkozás mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is rendkívül fontos a lapos has eléréséhez. Fogyassz naponta 2-3 liter tiszta vizet és kerüld a cukros üdítőket.

  • Változatosan edz hasra

Ne mindig ugyan azokat a gyakorlatokat végezd, hanem variáld az edzéseid, legyen minden edzés új és jelentsen kihívást, mert így épül a leghatékonyabban az izom. Változtasd a gyakorlatokat, az ismétlésszámot, intenzitást, és ne hagyd ki egyik hasizom edzését sem.
Hasizomra akár naponta is edzhetsz 30-as ismétlésszámokkal.

  • Kardiózz

Ha lapos hasat szeretnél, nem elég csak hasizom gyakorlatokat végezned. A zsírégetésben nagy szerepe van a kardió edzéseknek, éppen ezért a kardió és az erősítő edzéseket egyaránt végezd, ne hanyagold el egyiket se.

  • Plank

A különböző plank gyakorlatok nagyon hatékonyak, ha nem a leghatékonyabbak. Minden edzésedbe iktass be legalább egy plank gyakorlatot is.

lapos has gyakorlatok

Lapos has gyakorlatok

Plank

A kiindulóhelyzet alkartámaszban történik nyújtott lábbal, a törzs és nyak egyenes, a feneked ne told ki és ne is ejtsd be, a lapockák közötti részt szintén ne ejtsd be. Ezt a helyzetet tartsd meg minél hosszabb ideig, a cél legyen minimum 30 másodperc, de inkább 60 másodperc vagy több, és a gyakorlat közben koncentrálj a hasadra és szívd be a köldöködet.

Oldal Plank

A sima plankhez hasonlóan egyenes a törzsed, viszont ennél a gyakorlatnál oldalt tartod, merőlegesen a talajjal, és csak az egyik karodon támaszkodsz meg. Tartsd ki ezt a pózt minél tovább.

Hasprés

Feküdj hanyatt a talajon, a térded húzd fel (variálhatod a gyakorlatot úgy, hogy például felemelt nyújtott lábbal végzed), kezedet kulcsold össze a tarkódon és emeld el a lapockád a talajtól. A gyakorlat közben a plafonra nézz, állad ne húzd be és a könyököd ne húzd előre.

Lábemelés

Feküdj hanyatt a talajon, derekad szorítsd a földhöz, karoddal megtámaszkodhatsz a feneked alatt (nehezítheted a gyakorlatot a támaszték elhagyásával) és emeld fel a lábadat, majd a csípődet a talajtól és ereszd vissza, de ne tedd le a lábad, hanem tartsd meg a talajhoz közel és ismételd a gyakorlatot.

Lebegő felülés

Feküdj hanyatt, nyújtsd ki a karjaid és a lábaid, majd egyszerre emeld meg őket kinyújtott állapotban, tartsd meg a legnehezebb ponton és ereszkedj vissza, majd ismételd a gyakorlatot.

Komplett Álomalak Edzésprogram a lapos hasért:

error: Védett tartalom!
30 kg fogyásom 8 kedvenc receptje

AJÁNDÉK RECEPTGYŰJTEMÉNY
30 kg fogyásom kedvenc receptjei - Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.