3 féle diétázó létezik Karácsonykor!

A „nagyon elszánt”, a „mértékkel mindent szabad” és a „nem érdekel, az ünnep szent” kategória.

A nagyon elszánt, nem „csal” ünnepekkor sem, nem eszik sütit, nem iszik forralt bort és ugyan úgy követi a diétáját, mint az ünnepeken kívül.

A nem érdekel, az ünnep szent a másik véglet. Ő egyáltalán nem figyel oda mit és mennyit eszik, csak élvezi az ünnepet és megeszik, megiszik mindent, amit csak kíván.

Én most a mértékkel mindent szabad kategóriáról fogok beszélni, azaz az arany középútról!

Ahhoz, hogy élvezni tudd az ünnepet és ne kalóriaszámolgatással teljen, annyi kell, hogy picit jobban odafigyelj, de azért ne erről szóljon a nap. Nekem például a Karácsony a kedvenc ünnepem és ilyenkor nem azon akarok gondolkodni, hogy mit szabad és mit nem, hogy például „nem koccinthatok a családdal, mert abban a bóléban túl sok a kalória” és gondolom, ezzel sokan vagytok így. A legtöbb ember, éppen ilyenkor adja fel a diétát és majd januárban újra kezdi… Ezt sem szabad!

Arany középút:

A legfontosabb dolog, hogy komolyabb hízás nélkül átvészeld az ünnepeket, hogy TARTS MÉRTÉKET! Mindenből ehetsz, de mértékkel! Azaz ehetsz nyugodtan 1 db-ot az almás lepényből, mikor éppen nagyon megkívánod, de azt ne kövesse még 3, hanem állj meg akkor annál az egynél.

Ha teheted, a Karácsonyi menü legyen kicsit egészségesebb, diétásabb! Edd a husit zöldségkörettel, gyümölcskörettel. Én például kacsát fogok enni gyümölcskörettel és alig várom! Használj kókuszzsírt a főzésnél és ne túl sokat! Ha kevesebb zsiradékot használsz, már jóval KEVESEBB A KALÓRIA benne!

Igyál sok vizet, kevésbé leszel éhes a nap folyamán, de nyugodtan koccints a családdal, amivel épp szoktatok. Élvezd is a napot! 🙂

És ami még nagyon fontos, hogy NE HAGYD ABBA AZ EDZÉST már december elején, hogy „majd januárban újra kezded”, hanem tornázz továbbra is, mozogj, edz, amit szeretsz! Elég, ha a konkrét ünnepnapokon lazítasz kicsit, de előtte és utána is mozogj, ne hagy abba az edzést, amit eddig is végeztél!

NE HAGYD ABBA A DIÉTÁT EGÉSZ DECEMBERRE! Tartsd a diétád az ünnepek előtt és után is, ne szüneteltesd egész decemberre, hogy majd „januártól újra kezded”. Miért kellene újra kezdened és eldobnod, amit eddig elértél? Csináld inkább okosan és tartsd a diétát decemberben is, majd élvezd az ünnepeket! 🙂

Összegezve:

– Ünnepek előtt és után mozogj sokat, ne hagy abba az edzést
– Kövesd a diétád az ünnepek előtt és után, ne add fel egész decemberre
– Tarts mértéket, de egyél mindent (ha jól esik)
– Kevesebb zsiradékot használj a főzéshez
– Helyezd előtérbe a zöldség vagy gyümölcs köreteket
– Igyál sok vizet

És ÉLVEZD AZ ÜNNEPET! 🙂

Előre is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

error: Védett tartalom!
30 kg fogyásom 8 kedvenc receptje

AJÁNDÉK RECEPTGYŰJTEMÉNY
30 kg fogyásom kedvenc receptjei - Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.