életmódváltás vagy időszakos diéta bejegyzés képe

Amikor elhatározzuk, hogy fogyni szeretnénk – sok esetben ez a bűvös január 1-re esik – általában valamilyen időszakos diétába, egy kúrába kezdünk, ami X napig tart, majd amint végig csináltunk és leadtunk pár kilót, folytatjuk ott, ahol abba hagytuk és visszatérünk a régi étkezési szokásainkhoz. Sajnos azonban ez jojó effektushoz vezet, visszatérnek a kilók is, sőt sok esetben több is, mint amit leadtunk. Ez pedig egy örök körforgás, sosem fog tartós eredményt hozni csak egy folyamatos harcot a testsúlyunkkal.

Mi tehát a megoldás?

Ha tartós eredményt szeretnénk elérni, nem érdemes az időszakos diétákat választani. Érdemesebb egy teljesen új, de élhető és szerethető életmódot kialakítani, amit életünk végéig tudunk tartani és ezzel a súlyunkat is be tudjuk állítani, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Ha megtanulsz úgy táplálkozni, hogy azt a tested megköszönje, akkor sosem lesz gondod az alakoddal. Egy egészséges táplálkozással, megfelelő mennyiségű adagokban, bármit ki tudsz hozni a testedből.
Az ideális és tartós fogyás a megfelelő táplálkozásban és a mozgásban rejlik. A táplálkozás terén általában az édességről való lemondás a legnagyobb kihívás, a mozgást pedig nehéz beépíteni az életünkbe. A kulcs a fokozatosság és hogy egy olyan életmódot alakíts ki magadnak, amit szeretsz és hosszútávon tartani tudsz.

Az időszakos diétát abban az esetben érdemes alkalmazni, hogyha például egy bizonyos időpontra szeretnénk gyorsan ledobni 1-2 kg-t, hogy beleférjünk például egy adott ruhába, vagy jobban mutassunk egy bikiniben a strandon.

A tartós fogyás titka viszont nem egy gyors fogyókúra, hanem az életmódváltás. Egészséges, tudatos étkezéssel is lehet nagyon finomakat enni és éhezés nélkül fogyni. Tévhit, hogy ilyenkor csak a saláta, rizs és száraz csirkemell létezik, ahogy számos más tévhit is kering, amit érdemes elkerülni!
Ha életmódot váltasz nem csak az alakod lesz karcsúbb, de sokkal egészségesebb és fittebb is leszel! A testünk egy templom tartja a mondás, ezt sose felejtsük el!
Figyeljünk oda magunkra és az egészségünkre!

error: Védett tartalom!
30 kg fogyásom 8 kedvenc receptje

AJÁNDÉK RECEPTGYŰJTEMÉNY
30 kg fogyásom kedvenc receptjei - Bevált diétás receptek pár perc alatt!

 

Iratkozz fel, és azonnal küldöm!

Sikeresen feliratkoztál. Pár perc és megérkezik az e-mail a receptgyűjteménnyel :) Kérlek ellenőrizd a spam-ek között is.